Bubber & Villum på cykeltur
Kom med Bubber & Villum på cykel langs Hærvejen og Østersøruten

I Danmark er vi tossede med cykler. Hele 90 procent af alle danskere ejer en cykel. Med over 10.000 km cykelsti og masser af cykelruter rundt i kongeriget, fylder den tohjulede rigtig meget i vores liv. Også hos Bubber og Tomas Villum, der sammen udforsker Danmark på deres Principia Gravel Carbon cykler.

Sammen har de to venner oplevet Danmark på cykel.

Bubber & Villum på Hærvejen

Sammen på tur

Bubber er bidt af cykling og har derfor inviteret Tomas Villum med på cykeltur. Men det er ikke en helt almindelig cykeltur. De to venner har nemlig sat sig for at køre ad Hærvejen fra Frederikshavn og ned til grænsen i Padborg. En rute på hele 450 km.

Afsted det går

På turen får de to amatørryttere selskab af den tidligere professionelle cykelrytter og nu bikefitter Mads Christensen og bikepacker Tobias Christensen. På første dagen af deres lange cykeltur mødte de op hos Principia i Randers. På dagens program var udlevering af nye cykler samt en god bikefitting inden, at de kan drage nordpå for at sætte første træd i pedalerne i Frederikshavn.

Hærvejen - en gammel perle

Hærvejen er en gammel vej, der går ned gennem Jylland. Hærvejen er blevet brugt livligt i mange hundrede år. Langt tilbage i tiden var Hærvejen ligeledes forbindelsen mellem Danmark, Tyskland og resten af det store Europa. I dag er Hærvejen et yndet udflugtsmål og benyttes af mange turister – og skal lægge underlag til Bubber og Villums lange cykeltur.

Rig på oplevelser

Undervejs på den 450 km lange cykeltur, skal Bubber og Villum udforske alle de spændende seværdigheder, naturparker og landsbyer, som ligger langs Hærvejen gennem Jylland. På turen kom Bubber og Villum blandt andet forbi Jyske Ås, Jelling-monumenterne i Vejle, Frøslevlejren og meget andet.

Oppakning på cyklen

Når mørket faldt på og klokken blev mange gik Bubber, Villum og deres rejsemakkere til køjs – og meget gerne i naturen. Principia-cyklerne var fyldt op med fede tasker fra Brooks England, hvor de havde pakket alt hvad der var nødvendigt til en god nat i naturen. I taskerne fandt man sengeunderlag, sovepose, varmt undertøj og meget mere.

Oplev Danmark fra cykel

Bubber og Villums tur på Hærvejen er et glimrende eksempel på hvor meget du kan opleve af historie om Danmark i landets afkroge på cykel. Hop op på din cykel, pak en madpakke, måske soveudstyr og kom ud og oplev hvad Danmark har at byde på. Du vil blive overrasket.

Bubber & Villum på Østersøruten

Et år efter Bubber og Tomas Villum cyklede langs Hærvejen, har de nu besluttet sig for at gentage succesen. Denne gang på den 820 km lange rute kaldet Østersøruten. Ruten er fordelt på 14 etaper. Med start i Sønderborg skal de på 2 uger gennem det Sydfynske øhav henover Lolland-Falster, Møn, Sydsjælland over Fyn, videre mod Lillebælt og tilbage til Sønderborg.

På turen møder Bubber & Villum spændende mennesker, besøger virksomheder, havne, museer og turistattraktioner. Og så skal der naturligvis køres en masse på gravelcykel i nogle af de smukkeste områder af Kongeriget. Se de 8 programmer nedenfor eller på dk4.

Fra aluminium til carbon hjulsæt

En opgradering skader aldrig

Til deres seneste eventyr har Bubber og Villum givet deres Gravel Carbon cykler en spændende opgradering. De har investeret i et sæt lette og robuste carbonhjul, der vil tage deres cykling til nye højder. Med disse nye hjul er deres cykler blevet endnu mere effektive.
Bubber og Villum vil på Østersøruten opleve, at de opgraderede cykler med carbonhjul vil byde på mere fart og respons.
Det samme kan du gøre med din Principia Gravel Carbon eller titaniumcyklen, Gravel 22TiTAN.

Første halvdel af turen

På den første halvdel af deres tur langs Østersøruten oplevede Bubber og Villum en sand overflod af fantastiske oplevelser. De besøgte Svendborg, hvor de fik mulighed for at opleve byen, der tidligere var vært for en etape i Tour de France i 2022. De besøgte også det imponerende Automobil Museum, der strakte sig over imponerende 3.400 kvadratmeter fyldt med mere end 275 spektakulære køretøjer. Det kuperede terræn omkring Møns Klint gav dem en udfordrende cykeloplevelse og belønnede dem samtidig med en betagende udsigt over klippernes dramatiske landskab. Naturens kraft og skønhed var i centrum, mens de bevægede sig gennem dette unikke område. De lagde også et besøg ved Knuthenborg Park. Dyreparken gav dem mulighed for at komme tæt på vilde dyr. Fra majestætiske løver til yndefulde giraffer og legesyge aber, var parken fyldt med spændende dyreliv, der gav dem et væld af uforglemmelige øjeblikke. Bubber og Villum var begejstrede for den mangfoldighed af oplevelser, de allerede havde haft på den første halvdel af deres tur. Med spænding og forventning så de frem til at fortsætte deres eventyr på Østersøruten og skabe endnu flere uforglemmelige minder på den sidste strækning.

Anden halvdel af turen

På den anden halvdel af deres tur langs Østersøruten fortsatte Bubber og Villum med at skabe uforglemmelige oplevelser. De besøgte Naturama, et spændende formidlings- og videnscenter med fokus på naturen. Her kunne de lære mere om det omkringliggende dyreliv og nyde en berigende og lærerig oplevelse. Desværre var en punktering uundgåelig, og de oplevede turens første mekaniske udfordring. Selvom det var et lille bump på vejen, stoppede det ikke deres eventyr. Heldigvis kunne P Dahl cykler - stolt Principia-forhandler - hjælpe dem videre på turen. Undervejs fik de også smagt på én af Danmarks absolut bedste romkugler. Med masser af energi og en sød tand nød de denne lækkerbisken, der var en perfekt belønning efter mange kilometer på cyklen. Det er en af de små glæder ved cykelture - at kunne stoppe op og nyde de lokale delikatesser. Endelig nåede de slutdestinationen, Sønderborg. Bubber og Villums eventyr langs Østersøruten blev optaget og vil blive sendt på DK4, hvor seere kan følge med i deres rejse og blive inspireret til at udforske det smukke landskab og de spændende seværdigheder langs ruten. Denne cykeltur vil stå som et mindeværdigt kapitel, og de ser frem til at dele deres oplevelser med seerne og inspirere andre til at tage på deres egne tohjulede eventyr.

Med Principia får du

5 års garanti på stel
Dansk kvalitet
Forhandlere over hele landet