Baghjulsmotor vs. centermotor
Derfor skal du have baghjulstræk

Der kan være mange grunde til at vælge en cykel med baghjulsmotor. Det kan afhænge af alt lige fra kørselsbehov, kørestil, design eller noget helt andet. Nedenfor har vi listet nogle af de største forskellige på en baghjulsmotor og en centermotor.

Baghjulsmotor

Sporty baghjulstræk

Køreegenskaber:

  • En baghjulsmotor har direkte kraftoverførsel til hjulet. Kraftoverførslen er uafhængig af kadencen, som gør kraften blød, naturlig og let at håndtere.

Formfaktor:

  • Et MAHLE elsystem med baghjulsmotor er meget lettere end tilsvarende elsystemer. Faktisk vejer det komplette elsystem blot 3,5kg. Derudover kan motoren integreres fantastisk ind i cyklens design.

Ydeevne:

  • Højere effektivitet af kraftoverførsel. Din trædekræft går direkte i hjulet, så du ingen modstand har. Kraftoverførslen er styret af din hastighed og sikrer kontinuerlig assistance. En baghjulsmotor yder bedst ved lettere stigninger og højere hastigheder - ideelt til road eller gravel.

Vedligeholdelse:

  • En baghjulsmotor kræver ikke mere vedligeholdelse end en almindelig cykel.

Centermotor

Centralt placeret power

Køreegenskaber:

  •  En centermotors kraftoverførsel går via gearsystem til hjulet. Kraftoverførslen er afhængig af kadencen, som kræver mere kontrol, når man træder.

Formfaktor:

  • Et elsystem med centermotor er tungere og sværere at integrere ligeså vel ind i cyklens design.

Ydeevne:

  • Lavere effektivitet af kraftoverførsel. Noget af kraftoverførslen fra motor til hjul går tabt, og der er en smule modstand fra den indre kobling. En centermotors kraftoverførsel er styret af rytterens gearvalg og kadence. Centermotoren yder bedst ved højere stigninger og lavere hastigheder - ideelt til downhill, trail, enduro eller cross country cykling.

Vedligeholdelse:

  • En centermotor kræver vedligeholdelse af gearhjul, kæde og kassette.

*Kilde: Data stammer fra interne studier udført af MAHLE Smart Bike Systems. Du kan lære mere ved at trykke her.

Principia med baghjulsmotor

Den nye E Gravel

På den nye Principia E Gravel finder du det ultralette MAHLE X35+ elsystem på blot 3,5kg. Udstyret med en baghjulsmotor er E Gravel yderst kompetent som el-gravelcykel. Med sin lave vægt og traditionelle geometri formår E Gravel at bevare de essentielle gravel-egenskaber: komfort, alsidighed og stabilitet.

Læs mere om MAHLE X35+ elsystemet ved at trykke her.

Med Principia får du

5 års garanti på stel
Dansk kvalitet
Forhandlere over hele landet