Principia i skolen
- Vi kæmper for at fremme børns cykling

ALLE BØRN CYKLER 2020

- PRINCIPIA SPONSORERER ÅRETS HOVEDPRÆMIE

For andet år i streg sponsorerer Principia årets hovedpræmie til Alle Børn Cykler. I år kan den heldige vinderklasse få et klassesæt af lækre Principia eller Centurion mountainbikes - helt perfekt til at cykle i skole på eller til at give den gas sammen med vennerne i fritiden.

KLASSESÆT AF CYKLER

- DER ER MANGE GODE GRUNDE

I 2015 startede Principia et samarbejde med folkeskoler for at kunne tilbyde en cykelløsning, som støttede folkeskolereformens implementering. Samtidig kan vi også støtte cykelkulturen ved bl.a. at sponsorere 'Alle Børn Cykler'.

ÅRETS HOVEDPRÆMIE

EVOKE MOUNTAINBIKE

Se flere mountainbikes

Alle Børn Cykler 2019

- Se hvordan det gik, da vinderklassen fik overrakt deres præmie

I september 2019 fandt Alle Børn Cykler kampagnen sted. En kampagne der er afholdt af Cyklistforbundet med henblik på at fremme børns cykling.
I den forbindelse deltog 4.934 klasser bestående af 108.829 elever, men en helt speciel klasse tog dog prisen som årets vinderklasse - nemlig 0. klasse på Bredballe Privatskole ved Vejle. Klassens 14 elever havde 157 cykeldage, hvoraf alle var med cykelhjelm. Super godt gået!

Det betød, at vi kunne overraske en helt uvidende klasse og klasselærerinde med spritnye Principia mountainbikes til alle 14 elever.

Hvad er Principia i skolen?

Cykler mod §15

“Vi skal jo fylde bevægelse ind i vores undervisning. Det siger loven om folkeskoler. Og især på udskolingstrinnet er det hér en fed måde at gøre det. Der er masser af ting, jeg kan undervise i ved hjælp af cykler”, siger skolelærer Mads Alexander Christensen om de mountainbikes, hans skole har investeret i. “Der er godt med matematik i en cykel: Omkredsen på hjulet, en udregning af cyklens gearing, hvordan man beregner hastighed og meget andet. Vi kobler den teoretiske undervisning med noget praktisk, og vi kører alle mulige steder hen og laver undervisning i f.eks. naturfag eller historie. Somme tider kører vi tre-fire timer. Så kan eleverne nå at få en masse kilometer i benene”.

Sport og transport

Kravet er klart: “Undervisningstiden skal tilrettelægges, så eleverne får motion og bevægelse i gennemsnitligt 45 minutter om dagen”, siger lovens § 15. Rundt om i landet omsætter skolefolk loven til praksis, og for Mads Christensen giver cykler muligheder og sparer tid, fordi cykling bevæger på to måder – ikke kun som motion, men også som transport. Derfor tog han kontakt til Principia med en enkel idé: I stedet for bevægelse i undervisningen, hvad så med en undervisning i bevægelse?

Pakken

Virksomheden bag Principia, HF Christiansen, ville gerne med i et projekt, og sammen gik de i gang med en råskitse af et tilbud til skolerne. De var enige om, at det ikke kun skulle handle om selve cyklerne, men også om at forberede lærerne på at bruge cykler i undervisningen og om at gøre det nemt for en skole at eje cykler. Den færdige pakkeløsning indeholder derfor mountainbikes, undervisningsmateriale, et kursus for lærere i mountainbike-teknik og en aftale med en lokal forhandler om vedligeholdelse af materiellet.

Hos Principia får du

5 års garanti på stel
Dansk kvalitet
Forhandlere over hele landet