Principia i skolen
- Vi kæmper for at fremme børns cykling

Hvad er Principia i skolen?

Cykler mod §15

“Vi skal jo fylde bevægelse ind i vores undervisning. Det siger loven om folkeskoler. Og især på udskolingstrinnet er det hér en fed måde at gøre det. Der er masser af ting, jeg kan undervise i ved hjælp af cykler”, siger skolelærer Mads Alexander Christensen om de mountainbikes, hans skole har investeret i. “Der er godt med matematik i en cykel: Omkredsen på hjulet, en udregning af cyklens gearing, hvordan man beregner hastighed og meget andet. Vi kobler den teoretiske undervisning med noget praktisk, og vi kører alle mulige steder hen og laver undervisning i f.eks. naturfag eller historie. Somme tider kører vi tre-fire timer. Så kan eleverne nå at få en masse kilometer i benene”.

Sport og transport

Kravet er klart: “Undervisningstiden skal tilrettelægges, så eleverne får motion og bevægelse i gennemsnitligt 45 minutter om dagen”, siger lovens § 15. Rundt om i landet omsætter skolefolk loven til praksis, og for Mads Christensen giver cykler muligheder og sparer tid, fordi cykling bevæger på to måder – ikke kun som motion, men også som transport. Derfor tog han kontakt til Principia med en enkel idé: I stedet for bevægelse i undervisningen, hvad så med en undervisning i bevægelse?

Pakken

Virksomheden bag Principia, HF Christiansen, ville gerne med i et projekt, og sammen gik de i gang med en råskitse af et tilbud til skolerne. De var enige om, at det ikke kun skulle handle om selve cyklerne, men også om at forberede lærerne på at bruge cykler i undervisningen og om at gøre det nemt for en skole at eje cykler. Den færdige pakkeløsning indeholder derfor mountainbikes, undervisningsmateriale, et kursus for lærere i mountainbike-teknik og en aftale med en lokal forhandler om vedligeholdelse af materiellet.

Med Principia får du

5 års garanti på stel
Dansk kvalitet
Forhandlere over hele landet